16.11.2011

Aleksi Kurvinen Kauden 2011 yhteenveto

 
#45 Aleksi Kurvinen 
Ikä 10 v.
Pyörä: KTM 85 SX
Suomalainen idoli: Harri Kullas
Ulkomaalainen idoli: Ken Roczen
Tiimi: Racing Bike Finland
Kerho: Vantaan moottorikerho
 
Aleksi on harrastanut motocrossia jo 7 vuotta ja kilpailukokemusta on kertynyt kolmen vuoden ajalta. Aleksi on kilpaillut numerolla 45 alusta asti.
 

Kausi 2011

Kausi 65cc luokassa lähti käyntiin jo tammikuussa. Espoon moottorikerho järjesti talvisarjan, jossa oli neljä osakilpailua. Osallistujia olisi voinut olla enemmänkin, mutta noin kymmenen ajajaa oli MX65 luokassa kaikkiaan. Säät suosivat osakilpailuja ja ajettiin välillä aika kylmissäkin olosuhteissa. Sarjakilpailuissa kärkitaistelu oli tiukkaa vääntöä Antti Nyqvistin ja Aleksi Kurvisen välillä. Eräsijoitukset vaihtelivat vuoronperään 1. ja 2. molemmilla. Aleksi joutui jättämään yhden osakilpailun väliin ja sijoittui sarjassa 2. sijalle ja sarjan voitti Antti Nyqvist. 
Aleksi: ”Rata oli hyvässä kunnossa joka sarjoissa, joskus oli kylmä ja hankala ajaa, mutta kummikin pitäisi vielä parantaa vähäsen”
 
Jääratoja Aleksi ajoi kanssa jonkun verran. Jäältä haimme kokemusta pyörän käyttäytymiseen kovassa vauhdissa. Kavereiden kanssa kävimme leireilemässä mm Sysmässä, jossa ajoimme yhden viikonlopun Salosen Juhan tekemällä radalla, joka oli n. 3,6 km pitkä. Rata oli todella hieno ja siitä pidettiin paljon. Kiitokset Juhalle siitä.
 
Kuhmossa käytiin myös ajamassa jäärataa 3 päivää, jossa olosuhteet olivat mukavan talviset. Mika Aalto järjesti ajoleirin todella upeasti. Paikalla käytiin läpi mm. ensiapuharjoitus, poliisit tutkasivat pyörien nopeuksia ja moottorikelkalla ajamista ja paljon muuta kivaa.  Jäällä ajo rasittaa kivasti myös pyöriä ja pieniä tekniikkamurheita oli Aleksillakin, mutta onneksi varapyörä pelasti tilanteet ja leirit päästiin ajamaan loppuun. Tästä tulikin loppukaudeksi perheessä sisäinen vitsi kun Juho tokaisi ”Soitto (Juha) Punkille auttaa”.  
 
Jäällä Kuhmossa.
Aleksi:” Oli sopivan vauhdikkaita mutkia, ei liian liukasta eikä pattista jäätä”
 

Viron kilpailureissu

9-vuotias Aleksi Kurvinen edusti Suomen juniori motocrossareita Viron Viljandissa ajetuissa Mulgikrosseissa lauantaina 16.4.2011. Kilpailulla on pitkät perinteet, ensimmäiset kilpailut ajettiin vuonna 1986. Siitä alkaen Mulgikrossit on ajettu vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina. Kilpailu on Viron motocross-kesäkauden avajaistapahtuma ja on Viron motocross-kuljettajien keskuudessa suositumpia ja arvovaltaisimpia kilpailuita. Osallistujalistan perusteella siitä on muodostunut suosittu kilpailu myös suomalaisten crossareiden keskuudessa ja se on monen juniorin kauden avauskilpailu. Kilpailuun osallistuu myös Latvialaisia, Liettualaisia ja Venäläisiä. 
 
Lauantain kilpailupäivä valkeni harmaana ja tihkusateisena Holstre-Nommen radalla. Itse rata oli lanattu todella hyvään kuntoon edellisenä iltana ja oli valmis 65cc-luokan aika-ajoihin. Aika-ajoilla ratkotaan puomeille meno järjestys 65cc-luokassa. Aleksin aika-ajot onnistuivat todella hyvin, parhaiten sijoittuneena suomalaisena 6. sija.  Ensimmäistä erää odottaessa ja erien välissä huilattiin ja katsottiin isompien luokkien ajoja.
 
Mulgikrossien suosiosta kertoo joka vuosi suuret yleisömäärät, ilmassa on todella urheilujuhlan tuntua. Junioreille riittää katsomista ja kokemista omia eriä odotellessa. Virossa 65-luokan erät kestävät 12 minuuttia ja 2 kierrosta. Ensimmäisessä erässä Aleksi pääsi valitsemaan puomipaikkansa kuudentena. Holstre-Nommen radalla startataan betonialustalta, se on aina hieman jännää hiekkaan tottuneille suomalaisjunioreille. Ensimmäisessä startissa oli huonoa tuuria, aikaa meni eteen kaatuneiden kilpakumppanien väistelemiseen ja Aleksi jäi porukan häntäpäille. Huoltojoukoissa koettiin jo epätoivon hetkiä, kunnes alkoi mahtava nousu kohti kärkipäätä. Lopullinen sijoitus oli ensimmäisessä erässä 5. parhaiten sijoittuneena suomalaisena. Toiseen erään lähdettäessä odotukset olivat korkealla. Aleksi sai hyvän startin ja oli puolen välin kieppeillä ensimmäisessä kaarteessa. Hienolla ajolla saavutetulta kuudennelta sijalta tuli ikävä kaatuminen ja sijoitus tippui. Kirittävää ja ohitettavia riitti ja sijoitus oli 8. Erien yhteen laskettujen pisteiden jälkeen lopullinen sijoitus oli 6. Juniori crossari oli ansaitusti tyytyväinen sijoitukseensa.
 
Täydelliseen crossilomaan Virossa kuuluu nähdä ja kokea Adrenalin-Arena, joka on yksi Euroopan suurimmista sisä-motocross halleista. Halli sijaitsee Sömerpalussa, 250 km Tallinnasta etelään. Tämä on suosittu kohde crossareiden keskuudessa talvella. Taitaa kävijöitä riittää vielä kesäkeleilläkin… Ennen kotimatkaa ehdittiin vielä ajamaan Holstre-Nommessa ja jäädä odottelemaan ensi vuoden Mulgikrosseja. Viljandi motoklubin sivuilla on laskuri Mulgikross 2012, tätä kirjoittaessa se näyttää 153 päivää 16 tuntia 29 minuuttia 46 sekunttia. Sitä ennen ehdittiin ajamaan Suomen MX-liiga ja Viron mestaruus-sarjan kilpailuja.
Aleksi:” Rata oli tosi hyvä, vähän oli liikaa kiveä, mutta ei se kauheasti haitannut. Sopivasti spooreja ja hyppyjä ja sopivan korkeita nokkia. Reissu oli tosi kiva ja käytiin testaamassa Adrenalin-Arena. Käytiin myös Viljandissa Pappa-pizzeriassa syömässä pannupizzat, kun tuli kaaduttua kisassa”
 
Sinisalon MX-Liiga 65-luokassa käynnistyi sitten Heinolassa Toukokuussa. MX65-luokkaan oli ilmoittautunut 51 kuljettajaa. Luokassa ajettiin kahdessa eri kisaryhmässä. MX65-luokka ajaa kaksi erää kestoltaan 10 minuuttia ja kaksi kierrosta. Sysmässä asuva 9-vuotias Aleksi Kurvinen ajoi ensimmäisessä kisaryhmässä. Ensimmäisessä erässä kärkeen ja karkuun pinkaisi Espoon moottorikerhon Antti Nyqvist, voittaen ensimmäisen erän, Aleksin pitäessä varmalla ajolla kakkospaikan hallussaan, ajaen myös erän nopeimman kierrosajan. Kolmanneksi sijoittui Sipoon moottorikerhon Emil Weckman. Toinen erä ajettiin kärjen osalta saman kaavan mukaisesti, ensimmäisenä Antti Nyqvist, toisena Aleksi Kurvinen ja kolmantena Mauno Nieminen.  MX-65 luokan toisessa kisaryhmässä ensimmäisen ja toisen erän järjestys oli, Hyvinkään moottorikerhon Joonas Näppi, Kangasalan moottorikerhon Tino Nuuttinen ja Vantaan moottorikerhon Joni Mäkelä. Molempien ryhmien kolmen kärki palkittiin Sinisalo tuotepaketeilla.
Aleksi:” Ajo meni tosihyvin ja olin toinen kokonaistuloksissa. Yritin kovasti ottaa Anttia kiinni, mutta en saanut ja sain pidettyä Emilin takana”
 

Kesäkuun ohjelma

Kesäkuu meni treenien merkeissä. Maanantaitreenit, torstaitreenejä sekä viikonloppuisin ajoimme mahdollisimman paljon. Tornion sekä Kuopion MX-Liigan osakilpailuja Aleksi ei päässyt ajamaan eikä osaa kesäloman treeneistä ja tämän takia Aleksin mahdollisuudet kärkikamppailuihin kariutuivat MX65-luokassa. 
 

Etelän kierros

Etelän kierroksen kilpailut olivat mukava piristysruiske pilalle menneeseen kauteen. Erilainen kilpailuformaatti toi mielenkiintoa kisaamiseen. Aleksi ajoi Espoossa todella vaativissa ja mutaisissa olosuhteissa hienosti. Ensimmäisessä erässä toiseksi Joonas Näpin jälkeen ja toisessa kaatuminen lähtömutkaan ja siitä viimeisten joukossa lähtien hienosti nousten 11. sijalle ja tot 6. Etelän kierroksella palkittiin myös eräsijoitukset 1-5 ja ajajia kuvattiin näyttävästi palkintojen kanssa isolle näyttöscreenille, josta katsojat saivat seurata myös kilpailua.
Forssassa Etelänkierroksen toinen osakilpailu oli myös tiukkaa kisaamista ja sijoitukset Aleksilla 7. ja 3. Forssa toinen osakilpailu keskeytettiin rankkasateiden takia ja turvallisuus riskiksi nousi pääsuora jossa vettä oli yli puolimetriä! Kokonaistuloksissa etelänkierroksella Aleksi oli 3. ja Ice One Racingin Ludde Söderberg ja Toni Eriksson jakoivat kuskeille hienot palkinnot.
 

Jögeva

Etelänkierroksen jälkeen kävimme kotona vaihtamassa vaatteet ja valmiiksi pakatut matkalaukut ja suuntasimme Viron mestaruussarjan osakilpailuun Jögevaan. Siellä oli tarkoitus ajaa 65 luokan kilpailu.  Suunnitelmaa muutettiin lauantai aamuna, kun mukana oli myös hankittu 85SX. Aleksi sanoi, että haluaa ajaa myös 85 kilpailun. Aleksi kävi siis ilmoittautumassa 85 luokkaan ja ensimmäisen kilpailun hän ajoi vain 4h ajokokemuksella 85 pyörän kanssa. Sijoitukset kilpailussa olivat kahdenkymmenen paikkeilla. 65- luokka ajettiin sunnuntaina ja viron kuljettajat saavat ajaa vielä 12 vuotiaina kilpaa 65:sella ja taso on näin ollen myös aika korkealla. Edellisen päivän kilpailu painoi vielä jäsenissä, koska siellä ajetaan 18 min + 2 kierrosta. Sijoitukset olivat ekassa erässä 13. ja toisessa 14.
Viikonlopunjälkeen matka jatkui muutamanpäivän lomalla pärnun rannoilla
 

Jalasjärvi, viimeinen MX65 kilpailu

Seuraavana viikonloppuna oli sitten vuorossa MX-liigan osakilpailu Jalasjärvellä. Voitto harjoitusajossa lupasi hyvää kisaa, mutta harmilliset kaatumiset Jalasjärven osakilpailussa toivat totaalin sijoitukseksi 6. Tämän kilpailun jälkeen päätimme yhdessä Aleksin kanssa, että siirrymme ajamaan MX C/C luokkaa pelkästään. 
 
Treenit jatkuivat elokuussa hieman satuunnaisesti riippuen siitä kuinka Aleksi pääsi ajamaan, mutta aina kun tilaisuus koitti, niin Aleksi ajoi senkin edestä.
 

Tihemetsä

Elokuussa piipahdimme Aleksin kanssa harjoittelemaan kisaamista 85 luokkaan vielä Viron puolella Tihemetsässä, poikien keskuudessa (puolenhehtaarin metsässä). Harjoitukset ja aika-ajot menivät ihan hienosti ja ensimmäisessä erässä paikalta 14. Keskeytys konerikon takia harmitti valtavasti. Kumajan perheen suosiollisella avustuksella saimme toisenpyörän lainaksi ja Aleksi ajoi myös toisen erän. Siinä sijoitus oli taas tutuksi tulleen herra "kaatumisen" johdosta 21. Mutta rata oli jälleen hienossa kunnossa ja Aleksi kyllä tykkäsi ajaa siellä.
 

Alavus

Alavudella olikin sitten debyyttikisa 85 luokassa Suomessa. Ekassa erässä Aleksi jäi lähtösuoran mutkassa pussiin ja pääsi lähtemään kolmanneksi viimeisenä. Todella hyvän nousun tehneenä sijalle 11. saakka, mutta kaatuminen viimeisellä kierroksella pudotti sijalle 14. Kilpailijoita oli 36. Toiseen erään Aleksi lähti ajamaan omaa ajoa ja nousi taistelemaan jo 7. Paikasta, mutta uudelleen kaatuminen viimeisellä kierroksella pudotti sijoituksen 17. Pienen harmituksen jälkeen kilpailu oli kuitenkin loppujenlopuksi mieleinen, mahtimäet olivat vertaansa vailla.
 

Riihimäki

Riihimäellä kauden päätöskilpailuissa jälleen yöpymistä autossa varikolla ja reittiin tutustuminen ennen kisaa… tämä on kyllä käynyt tutuksi. Aamulla harjoituksissa oli hieman teknisiä ongelmia, mutta niistä selvittiin ja kisat menivät ihan hienosti ja rata oli hyvässä kunnossa ensimmäinen erä 13. ja toinen 11. Kahteen MXC/C-liigan osakilpailuun osallistuminen toi tällä kaudella kokonaistulokseksi 18. Näin kausi 2011 päättyi kilpailujen osalta. 
 
Ensi kaudella Aleksi ajaa MXC/C luokkaa ja talvella treenataan mahdollisimman paljon ja monipuolisesti.
 
Aleksi kiittää kaikkia tukijoita ja taustajoukkoja kaudesta 2011 ja toivottaa kaikille vauhdikasta loppu vuotta!