14.11.2011

Kuljettajaesittelyssä Aleksi Pengerkoski 12v


Jutustelimme lavangon varikolla Aleksi Pengerkosken kanssa Motocrossista ja Kartingista. Aleksin päälajina on Karting jota hän on ajanut kahdeksan vuotta.

Kartingissa Aleksilla on 125cc moottorilla varustetta carting auto ja motocrossissa Kawasakin kx85.  

Kun kysyimme 2011 kuulumisia ja suunnitelmia kaudelle 2012 Aleksi kertoi:  kilpailut ovat menneet ihan kivasti, joissain kisoissa olen päässyt kympin sakkiin. ensikaudella tavoitteena on päästä kaikiss akisoissa kympin sakkkiin.  Motocrossin osalta ei ole sijoitustavoitteita.

Talvella olisi suunnitelmissa ajaa motocrossia nastarenkailla, lasketella ja muutenkin kuntoilla niin on hyvä lähteä seuraavan kauden kisoihin.

Koska Aleksi viettää aikaa sekä karting, että motocross varikoilla, niin kysyimme onko varikkotouhuissa jotain eroa. Aleksi kertoi, että kartingissa vietetään enemmän aikaa varikolla autoa säädellessä ja motocrossissa varikolla käydään oikeastaan vain tankkaamassa.

Pyysimme myös Aleksia vertaamaan kuntomielessä ja hän kertoi:  motocross vaatii kovempaa kuntoa kuin karting joten motocrossi on hyvä kuntoilumuoto. Jaksaa sitten paremmin ajaa cartingia.

Kuva ja haastattelu: MJ