10.11.2011

Kuljettajaesittelyssä Tatu Pekkarinen

Päättyneen kauden mx-liigan c/c-luokan mestari, Kuopiolainen Tatu Pekkarinen, 10v, kertoo harrastuksistaan, päättyneestä kaudesta sekä tulevaisuuden odotuksistaan:

Aloitin crossin  ajamisen 3-vuotiaana ja ensimmäiset kilpailut ajoin7-vuotiaana 65:lla. Jäärataa olen ajanut viimeiset 4 talvea ja siitä onkin muodostunut minulle se kaikkein mieluisin laji. Kaudella 2010 taistelin 65:lla liigan mestaruudesta aina viimeisen kilpailun viimeiseen erään saakka jossa sitten kaaduin pahasti ja pyörää korjailtiin ratavarikolla joten mestaruus meni siis siinä.

Viime talven ajoin ainoastaan jäärataa eikä lumicrossia ajettu lainkaan. Talvella kävin toisen valmentajani Jussi Vehviläisen luona Kaliforniassa jossa ajoin 65:lla. Huhtikuun alussa lähdimme pitkäaikaisen ”ykkösvalmentajani” Tapio Kokkosen ja treenikavereiden kanssa Latviaan reiluksi viikoksi. Ajoin leirin päätteeksi Kegumsin kisan 65:lla mutta se meni huonosti tulehtuneen silmän takia ja toisen erään en voinut enää startata. Tämän jälkeen teimme päätöksen siirtyä pikkupyöräiseen kassariin ja hylätä 65 kokonaan. Ensimmäiseen kisaan Heinolaan jännitti tosi paljon lähteä, varmaan enemmän kuin koskaan, mutta se meni tosi hyvin ajettuani pikkupyöräisistä parhaiten ja sijoittuen totaalin neljänneksi.

Juhannuksen jälkeen otimme Tapsan kanssa riskin ja siirryimme isopyöräiseen vaikka tiesimme sen minulle liian suureksi mutta valinta osoittautui oikeaksi, ajaminen vapautui ja menestystäkin alkoi tulla. Voitin heti ensimmäisen erän Torniossa mutta toisessa erässä kolaroin Peetu Aallon kanssa ja jouduin keskeyttämään. Tuolloin liigan voitto tuntui todella kaukaiselta ajatukselta mutta kova työ tuotti tulosta ja Riihimäellä sain mestaruuden varmistettua. Se tosin tuli vaikeimman kautta koska kolaroin taas toisessa erässä kuten viime vuonna mutta onnistuin nousemaan viimeiseltä sijalta kuudenneksi joka siis riitti, huh huh!!! Tulevana talvena keskityn taas tosissaan jäärataan ja lumicrossia emme siis aja.

Tatun valmentajana toimii siis entinen mm-kuljettaja, crossin ja jääradan moninkertainen suomenmestari Tapio Kokkonen. Hän on myös Santtu Tiaisen valmentaja ja on valmentanut aikanaan myös Jussi Vehviläistä ja Tommi Mäkistä. Hän tekee muutenkin todella arvokasta nuorisourheilutyötä Pohjois-Savossa. Yhteistyö hänen kanssaan on jatkunut jo reilut kolme vuotta. Koska Tapiolla on myös jäärata lähellä sydäntä niin valmennussuhde toimii katkeamatta läpi vuoden. Jussi Vehviläinen tarjoaa myös arvokasta osaamistaan aina kun vaan kiireisen miehen aika antaa myöten.

Ensi vuonna pyrin keräämään nousupisteitä C/B-luokasta ja mahdollisuuksien mukaan nousta C/A-luokkaan. C/A-luokkaan tarvitsisin kuitenkin ehdottomasti lisää pituutta ja painoa joten kiire sinne ei ole, kaudella 2013 se on sitten viimeistään tähtäimessä. EM-startteja kiinnostaisi myös kokeilla mutta myös niiden aika on ehkä 2013 tai 2014. Keväällä 2010 kävin Liettuassa ajamassa 65:lla yhden EM-kisan ja siitä jäi todella hyvät muistot joten haluan niitä vielä joskus ajaa.

Tatun ehdottomia esikuvia suomalaisista ovat Harri Kullas ja Jussi Vehviläinen, ulkomaalaisista Ken Roczen josta tulee vielä Tatun mielestä maailman menestynein kuljettaja. Myös seurakaveriaan Siilinjärven Vesan Santtu Tiaista Tatu pitää todella rajuna kuljettajana. Parasta crossissa on hyvät kaverit ja onnistumisen tunteet

Tykkään todella paljon myös fyysisestä harjoittelusta ja olen valmis treenaamaan tosi paljon menestyäkseni tulevaisuudessa isommissa luokissa. Vahvuuksinani pidänkin hyvää fyysistä kuntoa ja kovaa kilpailuviettiä. Muita harrastuksiani on kavereiden kanssa pallopelit sekä sukeltaminen mutta suurin osa ajastani menee moottoripyöräilyn merkeissä. Haluan kiittää päättyneestä kaudesta valmentajiani sekä huippuja treenikavereitani!