4.11.2011

Antti Ahtilalla hyvä syysvire

Blackseven tiimin nuori motocrossari Antti Ahtila, 13, oli hyvässä vauhdissa Viron Illukassa ajetussa 85ksm:n luokan motocrosskisassa. Kaksieräisessä kisassa Yamaha pilotti Ahtila voitti molemmat erät lähes näytöstyyliin.

Ahtila oli jo heti alkukeväästä ajamassa Illukassa, joka sijaitsee itäisessä Virossa, noin 130 kilometriä Tallinasta itään. Jo tuolloin Ahtila oli upottavan pehmeällä hiekkaradalla kuin kotonaan ja voitti molemmat erät. Sama tahti jatkui myös nyt.
 
-          Illukan rata on tosi mukava ajaa, vaikka onkin aika raskas, kun se on niin pehmeää hiekkaa. Tykkään radasta ja löysin taas nytkin nopeasti hyvän vauhdin siellä ja voitto heltisi molemmista eristä, kertoo Ahtila hymyssä suin.
 
Kun Ahtila voitti Illukassa keväällä ja nyt, voitti hän myös Illukan kahden osakilpailun cupin maksimipistein.
 
Cupin kakkoseksi ajoi Viron Christophe Talli ja kolmanneksi hänen maanmies Raid Kaimer.
 
Sekä keväällä, että nyt ajettiin Illukassa normaalin motocrosskisan lisäksi myös tunnin kestävyyskisa motocrossradalla ja sen ympäristössä. Myös siinä heltisi nuorukaiselle makea voitto.
 
-          Kestävyyskisa oli aika rankkaa puuhaa. Välissä oli vain pyörän tankkaus kun bensa ei olisi riittänyt koko tunnin ajoa. Isomman luokan pyörillä ajaneet pääsivät kisan läpi ilman välitankkausta. Kokonaiskisassa, jossa oli mukana isojakin pyöriä olin viides, kertoo Ahtila.
 
Hattulassa asuva, mutta Hyvinkäätä edustava Ahtila on ollut oivassa vireessä koko syksyn. Hyvinkäällä ajetussa joukkuekissassa hän ajoi yhdessä kerhokaveriensa Lari Jukolan ja Santeri Pikkumäen kanssa 85ksm:n junioreiden joukkuemestaruuden. Ahtila ajoi joukkuekisassa erävoiton ja kakkossijan. Myös C/A:n Suomen cup sujui Ahtilalta hyvin. Varsinkin loppukesäsät tuli monta hyvä sijaa ja hän olikin loppupisteissä yhdeksäs, ollen yksi nuorimmista kuljettajista kymmenen parhaan joukossa.
 
Ahtila kävi hakemassa kansainvälistä kokemusta Belgian Angreaussa, jossa hän ajoi junioreiden joukkuekisassa yhdessä Santeri Pikkumäen ja Vantaan Miro Sihvosen kanssa. Normaalisti n iin hieno Angreaun nurmirata muuttui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä rankkasateiden myötä kuravelliksi ja kilvanajo oli enemmänkin arpapeliä. Joukkue ajoi kuitenkin kisassa hienosti ja oli kuudes. Voiton korjasi Hollanti. Belgia oli toinen ja Ranska kolmas.
 
Lähde: Black Seven / Tapio Vuori