25.10.2011

2012 EMX65 ja EMX85 sarjat jaetaan neljään eri lohkoon

Kaudella 2012 Euroopanmestaruussarjan EMX65 ja EMX85 kilpailut on jaettu neljään lohkoon. Alustavien suunnitelmien mukaan Suomi olisi ollut koillisessa lohkossa, yhdessä Viron ja Latvian kanssa, mutta viimeisimpien suunnitelmien mukaan Suomi on luoteisessa lohkossa muiden pohjoismaiden kanssa.

Kussakin lohkossa on tarkoitus ajaa kolmesta kuuteen kilpailua huhtikuun ja heinäkuun välillä.  Kunkin lohkon kymmenen (10) parasta kuljettajaa pääsevät suoraan Euroopanmestaruussarjan finaaliin Englantiin. Finaali ajetaan elokuussa Englannin MX1 ja MX2 osakilpailun yhteydessä.
 
Uuden aluejaon tastalla on halu saada osallistumiskuluja pienemmäksi. Aluejaon myötä kilpailijoiden ei tarvitse enää kiertää koko Eurooppaa, vaan riittää kun kiertää oman alueen kilpailut.

Lohkojako

Läntinen lohko:  Belgia, Tanska, Saksa, Iso-Britannia, Islanti, Irlanti, Luxenburg, Alankomaat, Norja, Ruotsi ja Suomi
 
Koillinen lohko: Valkovenäjä, Tsekki, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Venäjä, Slovakia ja Ukraina
 
Kaakkoinen lohko: Albania, Itävalta, Azerbaizan, Boznia Herzegovina, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Kreikka, Unkari, Israel, Kazakhstan, Moldavia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia ja Turkki.
 
Lounainen lohko: Andorra, Ranska, Italia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Portugal, San Marino, Espanja Sveitsi
 
Soitimme Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikölle Tomi Konttiselle ja kysyimme aiheesta. Konttinen vahvisti, että Suomi on alustavista suunnitelmista poiketen samassa lohkossa muiden pohjoismaiden kanssa. Syynä tähän siirtoon on se, että Suomi yleisesti asemoidaan samaan ryhmään muiden Pohjoismaiden kanssa.
 
Konttinen totesi, että olisi ollut mukava saada Viro ja Latvia Suomen kanssa samaan ryhmään, koska suomalaiset kuskit käyvät paljon Viron ja Latvian kisoissa ajamassa ja sinne on helppoa ja edullista reissata. 
 
Petri Niemelä