29.9.2011

Kim ja Joni Savasteen kuulumiset Espanjasta

Savasteiden perhe otti ja muutti Espanjan lämpöön elokuussa.  Päätimme ottaa yhteyttä Tommiin ja kysellä miten on elämä lähtenyt käyntiin.

PN: Missäpäin Espanjaa asustelette ja miksi?
Tommi: Asumme Costa Blancalla Orihuela Costalla. Yksi iso syy tänne muuttoon oli se että täällä on skandinaavinen koulu jossa pojat voivat käydä koulua suomeksi. Meidän kodin lähimstöillä on myös hyviä ratoja joilla pojat voivat harjoitella koko talven kesäisissä olosuhteissa. Lisätietoja koulusta löytyy heidän kotisivuilta osoitteesta www_cb.skandinaviskaskolan.com

PN: Miten olette kotiutuneet Espanjaan?
Tommi: Kotiutuminen on alkanut hyvin, molemmat pojat ovat viihtyneet uudessa koulussa ja muutenkin olemme tykänneet olla täällä.

PN: Kuulin, että pojat lunastivat paikan Espanjan motocross valmennusryhmään?
Tommi: Olimme poikien kanssa harjoittelemassa Molina De Seguran radalla ja siellä oli sattumalta valmennusryhmäänkuuluvia henkilöitä paikalla. He seurasivat poikien ajoa ja totesivat poikien ajon olevan hienoa, niin saimme kutsun liittyä harjoitusryhmään.  

Valmennusryhmässä on 65cc, 85cc ja 125cc kuskeja. Ryhmä on varsin pieni ja sitämyötä opetus on hyvin intensiivistä. valmennusryhmässä on hyvin kovatasoisia kuskeja, joten pojat oppivat varmasti paljon. Joni on ryhmän nuorin kuljettaja.

PN: Olitte Kimin kanssa viime viikonloppuna ADAC kilpailussa Hozgerlingissä Saksassa, miten kilpailu meni?
Tommi: Viime viikonloppuna Kim ajoi ADAC sarjan viimeisen osakilpailun Hozgerlingissa Saksassa, kisassa oli lähes 100 MX85 kuljettajaa mukana. Kisapaikan rata on avoinna vain kisoissa, rata on nurmikkopohjainen, isoja nousuja ja laskuja sekä mutkaa ja mutkaa. Katsojia oli reilu 10 000 ja kisafiilis oli uskomaton !

Kim selvitti lauantaina aika-ajoista tiensä kisaeriin, Kim oli oman ryhmän 11.nopein. Sunnuntain kisaerissä molemmissa oli epäonnea mukana, ensimmäisessä erässä Kim kaatui lähtökasaan, josta pääsi viimeisenä matkaan, ajoi kuitenkin hienon ajon noussen koko ajan ylöspäin erässä. Toisessa erässä Kim sai loistavan lähdön, mutta kierroksen alkupuolella kaatui liukkaaseen mutkaan ja joutui lähtemään taas takaa-ajan roolissa eteenpäin. Muuten hyvää ajoa ja yritystä oli kympillä mukana. 

Kimin suoritus oli sen verran vakuuttava, että Kimille tarjottiin ADAC tiimipaikkaa ensi kaudelle.

PN: onko teillä vielä kilpailuja tälle kaudelle?
Tommi: Tällä kaudella Kim ajaa Espanjan mestaruussarjan jäljellä olevat kilpailut sekä murcian alueen kilpailut, saamme Kimin osalta kisakalenterin mihin kisoihin voidaan osallistua näinä päivinä.

PN: Mites Joni, onko jonilla suunnitelmissa osallistua kilpailuihin?
Tommi: Joni treenaa vielä syksyn 65:lla ja keväällä aloittaa kisakauden täältä.

Kuva: Tommi Savaste
Teksti: Petri Niemelä