28.9.2011

Kuskien mietteet Riksun varikolta

Kävimme Riksun varikolla lauantaina haastattelemassa kuskeja ja kyselemässä mitkä on fiilikset kauden viimeisen kilpailun jälkeen.
 
 
Matias Murto MXC/C #414: 
 
MJ: Miksi et tänään ajanut?
Matias: Olimme täällä harjoittelemassa muutama viikko ennen kilpailua. Kaaduin harjoituksissa ja siinä murtui ranne. Olin tänään valokuvaamassa kisoja ja otin jonkun 500-600 kuvaa.
 
MJ: Miltä tuntuu seurata kilpailua varikolta?
Matias: On se aika kivaa olla kattomassa, mutta mielummin olisin ajamassa.
 
MJ: Mites talviharjoittelu?
Matias: teen erilaista kuntoharjoittelua, lenkkeilen, uin ja muutenkin valmistaudun ensikauden kilpailuihin.
 
Kevin Ragnell MXC/C #60:
Ekan erän jälkeen fiilis oli hyvä ja tokan erän jälkeen huono. Ekassa erässä olin kolmas ja toisessa erässä seitsemäs. Toinen erä meni huonosti kun kaaduin kerran. Totaalissa olin viides.
 
Tatu Pekkarinen MXC/C #74:
Eka erä meni ihan hyvin, sain holet ja voitin. Tokassa erässä tuli pieni vaihdemissi lähdössä ja kaaduin kertaalleen ekalla kierroksella niin jäin 20 tienoille. Osuin toisen kuskin takarenkaaseen ja kaaduin sen takia. Nousin onneksi kuudenneksi.
 
 
Vilho Onkalo MX65 #998:
Ei se mennyt oikein hyvin. Ekassa erässä meni pyörästä kytkin rikki. Toisessa erässä kaaduin kaksi kertaa.
 
Antti Nyqvist, MX65 #221:
Eka erä meni hyvin, voitin sen. Viimeisellä kierroksella Emil Weckman kaatui ja pääsin ohi. Toinen erä meni hyvin. Startissa oli pikkusen omaa ohjelmaa, kun meinasin kaatua. Onnistuin kuitenkin nousemaan ja voitin erän.
 
Veeti Hietasalo MX65 #911:
Ensimmäinen erä meni ihan hyvin, voitin erän. Lähtö meni vähän huonosti olin joku kymmenes mutta onnistuin nousemaan sieltä. Toisessa erässä lähtö meni paremmin. Olin pitkään toisena ja ihan lopussa onnistuin pääsemään Tino Nuuttisesta ohi ja voitin. Fiilikset on tosi hyvät, ensimmäistä kertaa voitin.
 
Patrik Aho MXC/C #85,
Fiilis on tosi hyvä. Ensimmäisessä erässä sain hyvän lähdön ja maalissa olin neljäs.  Toisen erän lähtö meni pikkusen huonosti, mutta pääsin kumminkin ensimmäiseksi. Johdin kisaa kolme kierrosta, mutta sitten Peetu Aalto pääsi ohi ja ajoin kakkosena maaliin.
 
Joni Mäkelä MX65 #27
Eka erä meni ihan hyvin. Kaaduin toiselta sijalta mutten menettänyt sijoitusta. Maalissa olin toisena. Toinen erä meni kanssa ihan hyvin. Sain hyvän startin, muutama kaveri pääsi lähdössä ohi. Sitten kun Joonas Näppi kaatui niin pääsin sen ohi. Maalissa olin kolmas. 
 
Joonas Näppi MX65 #17
Ekassa erässä tokalla kierroksella pitkässä pöydässä hyppy lähti linkkuun ja lensin selälleni alastuloon. Kytkinkahva vääntyi ja olkapäähän vähän sattui. Maalissa olin kuitenkin kolmantena. Toinen erä meni aika huonosti, kaaduin neljästi ja maalissa olin neljäs. 
 
Samuli Jokiniemi MXC/C #11
Eka erä meni ihan hyvin. Lähtöä meni suht-koht hyvin ja maalissa olin viides. Toisessa erässä olin pitkään kolmantena mutta vikalla kierroksella Peetu Juupaluoma ja Miko Koponen menivät minusta ohi. Maalissa olin viidentenä.
 
Jami Niemelä MXC/C #121
Eka erä meni todella hyvin. Lähtö onnistui ihan hyvin ja ajo sujui todella hyvin. Maalissa olin 16. Toisessa erässä oli pikkusen epäonnea, sain isossa mäessä edellä menevän pyörän heittämän kivisuihkun naamalle. Maalissa olin 24 ja totaalissa 18. Olen todella tyytyväinen kilpailuun.
 
 
Haastattelijana Marko Jokiniemi
Kuvat ja teksti: Petri Niemelä