24.9.2011

Sinisalo-Liiga päätökseen syysviimassa

Pienimmät motocross-juniorit päättivät Sinisalo-Liigan sään puolesta hyisen syksyisissä tunnelmissa Riihimäen Karhin radalla. Kolean kelin vastapainoksi radalla nähtiin päivän mittaan melkoinen määrä tiukkoja kärkitaisteluita sisältäneitä eriä.

Jo päivän ensimmäisessä kisaerässä nähtiin hurja vääntö voitosta, kun MX65-luokan ensimmäisessä kisaryhmässä Veeti Hietasalo saapui ruutulipulle voittajana vain reilun puolen sekunnin erolla Pyry Juupaluomaan. Tino Nuuttinen piti yllä mahdollisuuksia luokan pronssimitaliin ajamalla neljänneksi Matias Vesterisen jälkeen.

Luokan toisessa kisaryhmässä avauserän ykköspaikasta väännettiin pitkään Emil Weckmanin ja Antti Nyqvistin välillä. Weckman lipsautti kuitenkin nurin ja putosi loppujen lopuksi kymmenenneksi, Nyqvist ajoi suvereenin erävoiton ja laittoi näin pronssikamppailun Nuuttisen kanssa lähes tasoihin. Joonas Näppi oli erän kolmas varmistaen samalla 7-11- vuotiaiden Sinisalo-Liigan mestaruuden. 
 
Hietasalo jatkoi voittojen tiellä myös toisessa erässään. Nuuttisen kakkossija tiesi sitä, että Nyqvistin oli pakko voittaa toisen kisaryhmän päätöserä ottaakseen pronssin. Näppi, Nyqvist ja Weckman kävivät tiukkaa, kaatumisten värittämää kisaa, jossa Nyqvist vei loppujen lopuksi voiton varmistaen pronssipaikan, Weckman oli erän toinen ottaen saman sijan loppupisteissä. Näpin mestaruuskausi päättyi erän neljänteen sijaan.
 
Pykälää vanhemmissa junioreissa, eli 10-11- vuotiaiden MXC/C:ssä mitalien jako ratkaistiin vasta kauden viimeisessä erässä. Sarjaa ennen päätöskisaa johtanut Matias Murto joutui jäämään Riihimäeltä pois ja avauserän voittanut Tatu Pekkarinen otti sarjajohdon käsiinsä. Erän kakkoseksi ajanut Peetu Aalto otti puolestaan tukevan otteen sarjan hopeaan.
 
Toisessa erässä Pekkarinen jäi lähdössä lähes joukon hännille ja erävoitosta kisattiin Aallon ja Patrik Ahon välillä tiukasti. Aalto väänsi loppujen lopuksi ykköseksi vajaan kahden sekunnin marginaalilla Ahoon. Pekkarinen nousi kuudenneksi ja varmisti mestaruuden niukasti, vain neljän pisteen erolla Aaltoon. Murto otti sarjan pronssia päätöskisan poissaolosta huolimatta.
 
Sinisalo-Liigan vanhimmassa ikäryhmässä, 12-15- vuotiaiden MXC/B:ssä mitalit oli jo lähes jaettu ennen päätöskisaa. Matias Latvala löi vahvan sinetin mestaruudelleen voitettuaan oman kisaryhmänsä avauserän. Tämän ryhmän toisen erän voitti järjestävän seuran Niko Silvennoinen.
 
Toisen ryhmän ensimmäisessä erässä Juho Kaitanen nousi aivan erän lopussa haastamaan Juuso Virtasen kamppailuun voitosta, mutta Virtanen kesti. Kaitasen kakkossijakin riitti hänelle kuitenkin hopeapaikan varmistamiseen. Kaitainen voitti toisen eränsä selvästi tehden loppupisteissä selvän eron pronssille ajaneeseen Niko Silmolaan.
 
Sunnuntaina Karhin radalla ajetaan päätökseen "seniori"-luokkien MXJ-Liiga.
 
Tr-tuotanto / Totti Raittila