14.9.2011

MX -liiga ja Sinisalo-liiga päätökseen 24-25.09.2011

24-25.09.2011 ajetaan Sinisalo-liigan (MX65, MXC/C ja MXC/B) sekä MX-liigan (MXD. MXJ ja MXB) kauden viimeinen kilpailu. Kilpailu käydään Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan motocrossradalla karhissa. 

MX65, MXC/C, MXC/B ja MXD -luokissa luokkavoittaja on vielä avoinna. MXJ:n ja MXB:n osalta luokkavoittajat selvisivät jo edellisessä kilpailussa.

MX65-luokassa tilanne ennen viimeistä kilpailua on erittäin mielenkiintoinen, kun ensimmäisenä olevan Joonas Näpin ja neljäntenä olevan Antti Nyqvistin välillä on 41 pistettä. Sarjassa toisena oleva Emil Weckman on 20 pistettä jäljessä Joonas Näpistä ja kun ottaa huomioon kuinka Emil Weckman on parantanut vautia koko kauden ajan, niin Riihimäen kilpailusta on odotettavissa mielenkiintoinen taistelu.

MXC/C:ssä ennakkoasetelma ennen viimeistä kilpailua on myös varsin kutkuttava. Sarjassa ensimmäisenä on Matias Murto 17 pisteen erolla ennen Tatu Pekkarista ja 28 pisteen erolla ennen Peetu Aaltoa, joten kaikilla kolmella on vielä mahdollisuudet voittoon. Sarjan neljäntenä oleva Robin Ulvinen on jäänyt Matiaksesta 51 pisteen päähän, mutta kolmossija on 23 pisteen päässä. Viimeisen kilpailun jännitystä lisää vielä se, että Matias Murron osallistuminen kilpailuun ratkeaa vasta juuri ennen kilpailua.

MXC/B:ssä voitto on kahden kauppaa, sarjan ensimmäisenä on Matias Latvala 23 pisteen erolla ennen Juho Kaitaista. Kolmantena oleva Niko Silmola on jäänyt Juho Kaitaisesta jo 55 pisteen päähän. 

MXD:ssä sarjaa johtaa Sanna Kärkkäinen, joka on voittanut kaikki tähän mennessä ajetut lähdöt. Sannan ero toisena olevaan Hanna Mertsalmeen on 46 pistettä, joten sarjajohtajan vaihtumiseen tarvitaan jo erittäin suurta epäonnea. Sanna Kärkkäisen takana Hanna Mertsalmi ja Ria Virtanen käyvät kovaa kilpailua sarjan kakkossijasta. Ennen viimeistä kilpailua Hannan ja Rian välillä on neljän pisteen ero joten mitään ei ole vielä ratkaistu. Hanna ja Ria ovat käyneet kovaa kilpaa koko kesän ja odotettavissa on samanlainen jännitysnäytelmä kuin kauden edellisissä kilpailuissa.

Teksti / Kuva: CrossiBlogi