12.9.2011

Haluatko päästä uutisiin?

Meiltä on monet kysyneet varikolla kuinka voisivat päästä mukaan uutisiin, joten ajattelimme kertoa kuinka se onnistuu. 

Karkeasti uutiset voidaan jakaa muutamaan pääkategoriaan, kilpailukuulumisiin, kilpailutiedotteisiin, kuljettajaesittelyihin ja leiriuutisiin. 

Kilpailukuulumiset

Pyrimme kirjoittamaan jokaisesta kilpailusta lyhyesti kuljettajien kuulumiset. Mikäli kuulumisia ei ole paljoa kerätään ne kilpailusta saatavan virallisen tiedotteen yhteyteen, muutoin kuulumiset kerätäänomaksi uutiseksi. Tähän saakka kuulumiset on kerätty kiertämässä varikolla haastattelemassa kuljettajia. Koska haastattelut on tehty kilpailun jälkeen emme ole saaneet haastateltua kaikkia halukkaita. 

Mikäli haluat päästä mukaan kilpailukuulumiset osioon, niin se onnistuu myös ilman meidän tekemää haastattelua. Meille voi lähettää lyhyen koosteen kilpailusta sähköpostitse, tekstiviestitse ja tämän sivuston yhteydenottolomakkeen kautta. 

Kuulumiset saa kirjoittaa vapaamuotoisesti, mutta toivomme vastauksia muunmuassa seuraaviin kysymyksiin:

  1. kuinka ensimmäinen erä meni (menikö lähtö hyvin ja kuinka erä sujui)
  2. Kuinka toinen erä meni (menikö löhtö hyvin ja kuinka erä sujui)
  3. yleisfiilis kisasta
  4. Tykkäsitkö radasta/järjestelyistä

Kilpailukuulumiset on lyhyt yhteenveto kilpailun kulusta ja ajatuksenamme on kerätä useiden kuljettajien kuulumiset yhteen uutiseen.

Yksi esimerkki Kilpailukuulumisista on Alavuden kilpailusta kirjoittamamme uutinen, MXD-kuskit Alavudella.

Kilpailutiedote

Tiedote kilpailusta eroaa kilpailukuulumisista siten, että tiedote keskittyy yhteen kuljettajaan ja on selkeästi pidempi kuin kilpailukuulumiset. Kilpailutiedotteen yhteydessä olisi myös toivottavaa lähettää mukana valokuva. Meillä on jonkun verran valokuvia omasta takaa, joten jos tiedotteen mukana ei ole kuvaa ja meiltä sopiva kuva löytyy, niin voimme käyttää omaa kuvaamme.

Yksi esimerkki tiedotteesta on Alavuden kilpailun jälkeen Matias Murron lähettämä tiedote.

Kilpailutiedotteen voi lähettää meille myös luonnoksena, jolloin me muokkaamme sen uutisen näköiseksi. Mikäli lähetät luonnoksen, niin siitä kannattaa mainita tekstin alussa tai jo otsikossa.

Kuljettajaesittely

Kuljettajaesittelyjä julkaisemme myös mielellään. Mikäli haluat että sinusta kirjoitetaan esittely, niin ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen avulla ja kerromme kuinka asiassa voitaisiin edetä. 

Leirit

Leirit on myös sellainen asia josta haluamme uutisoida. Mikäli olet järjestämässä leiriä tai tiedät että joku on järjestämässä leirin, niin meille voi lähettää aiheesta tietoa. 

CrossiBlogin uutisten tulevaisuus

Jotta saamme CrossiBlogin uutiset -osiosta aktiivisen ja toimivan tiedotuskanavan junior-kuljettajille tarvitsemme jatkuvasti uutisia. Mitä säännöllisemmin ja useammin saamme uutisoitua mielenkiintoisista aiheista sen enemmän saamme uutisille lukijoita ja näkyvyyttä. Otamme mielellämme vastaan myös vinkkejä aiheista joista voisimme kirjoittaa. 

Vinkkejä, palautetta, uutisia ja muita viestejä saa lähettää sähköpostitse ja palautelomakkeen kautta!

 

Teksti: Petri Niemelä