29.8.2011

CrossiBlogin mutkaleiri Joutsassa 27-28.08.2011

CrossiBlogi järjesti ensimmäisen crossileirinsä Joutsassa 27-28.8.2011. Leirin aiheeksi oli valittu mutkaharjoittelu, eli kyseessä oli mutkaleiri. Joutsan rata on varmasti yksi suomen parhaista radoista erilaisten pehmeiden mutkien harjoittelemiseen. Mutkia löytyy jokalähtöön, on isoa vallia, pienempää vallia, tasaista kurvia, osa mutkista on jyrkempiä ja osa loivempia, on vaikeampia ja helpompia mutkia ja kaveriksi vielä pari hiukan haastavampaa alamäki-ylämäki -yhdistelmää joissa luonnollisesti on pehmeä mutka alhaalla. 

Yksi leirille tärkeä asia oli osallistujien turvallisuus, joten koska aiheena oli mutkat, niin pari hiukan haastavampaa hyppyriä ohitettiin ja lähtösuoralle rakennettiin oikein kunnon shikaanit. Lähtösuoran shikaaneilla toisaalta pudotettiin nopeutta, mutta myös saatiin radalle muutama pehmeä ja tasainen mutka lisää.

Leirillä oli 50cc, 65cc ja 85cc kuljettajia sekä muutama isommalla pyörällä ajava. Yhteensä kuljettajia oli 38kpl. Opettajina leirillä oli Tero Jukarainen, Tero Mäkelä, Erno Orthen, Tomi Jousa, Petteri Nousiainen, Arska Saarinen ja Marko jokiniemi. Leirin johtajana oli Petri Niemelä. Valmentajien lisäksi kiitoksen ansaitsee Team Örthen, joka toimi leirin virallisena tukijana. 

Leirillä oli myös monta MX65 ja MXC/C kuljettajaa joilla on suunnitelmissa osallistua ensiviikonloppuna alavuden radalla ajettavaan kilpailuun. Joutsan rata on pehmeydeltään hyvin samankaltainen alavuden kanssa, joten leiri toimi varsin hyvänä viimeistelyharjoituksena kisaa varten.

Koska leiri oli CrossiBlogin ensimmäinen päätimme ettei leiriä mainosteta missään. Ensikesän leireistä tullaan tiedottamaan hyvissäajoin ennen leirejä, jolloin kaikilla halukkailla on mahdollisuus ilmoittautua mukaan.

Kaudella 2012 CrossiBlogin suunnitelmissa on järjestää kolmesta viiteen leiriä, jotka kaikki on suunnattu junioreille ja tytöille/naisille. Suunnitelmana on tehdä leirejä jotka keskittyvät erilaisiin teemoihin. Nyt ohjelmassa oli mutkaleiri, joten seuraavalla leirillä vodaan keskittyä hyppäämiseen tai mäkien ajamiseen. Koska mutkat ovat erittäin tärkeässä roolissa, niin myös mutkaleirejä tulee jatkossa. 

Leirin johtajana haluan vielä erikseen kiittää leiriläisiä, jotka ajoivat erittäin hienosti ja kuuntelivat opettajia. Vanhempia pitää kanssa kiittää erittäin hienosta työstä. Vanhempien tehtävänä oli toimia rasteilla liputtajina ja portinvartijoina. Lopuksi vielä iso kiitos kaikille valmentajille. 

Petri Niemelä