8.8.2011

Kuljettajaesittelyssä Matias Murto

PN: Esitteletkö lyhyesti itsesi
Matias: Olen Matias Murto, 11-vuotias motocrosskuljettaja Rajamäeltä. Olen harrastanut motocrossia täydellä sydämellä neljävuotiaasta pikkupojasta lähtien.

PN: Kuinka päädyit harrastamaan motocrossia?
Matias: Motocross näytti minusta hauskalta ja kiinnostavalta harrastukselta. Isäni kävi usein kanssani Hyvinkäällä katsomassa kartingautoja ja minä halusin aina sen jälkeen motocrossradan puolelle. Loppujen lopuksi sain ensimmäisen motocrosspyöräni.

Ajoin vesijäähdytteisellä Ktm 50 pro juniorilla, kun polkupyörässäni oli vielä apupyörät. Seitsemänvuotiaana ajoin ensimmäisen kilpailuni 65 luokassa Eestin mestaruussarjassa, jonka jälkeen olen kilpaillut sekä Suomessa että Eestissä. Vuonna 2010 ajoin ensimmäiset Euroopanmestaruus osakilpailut Liettuassa ja Puolassa.

PN: Minkälainen olet luonteeltasi?
Matias: Minä olen luonteeltani iloinen ja melko rauhallinen. Kilpailijana olen voitontahtoinen ja periksiantamaton, mutta reilu kilpakumppani. Varikolla minulla on paljon kavereita ja kaverit ovatkin yksi tärkeimmistä asioista minulle tässä harrastuksessa.

PN: Minkälaisia saavutuksia olet jo saavuttanut?
Matias: Vuosina 2009 ja 2010 olin MX-liigassa 65 luokassa kokonaistuloksissa toinen, mutta eniten arvostan 2010 saamaani reilun kilpailijan palkintoa, Ktm Fair rider 2010.  http://www_cb.matiasmurto.kuvat.fi/kuvat/2010/Motocross+gaala%2C+Ktm+fair+rider/

PN: Missä luokassa ajat ja mitä tavoitteita sinulla on tälle kaudelle?
Matias: Pyöräni vaihtui tänä vuonna Ktm 85 sx:ään, joten luokkakin vaihtui MX65 luokasta C/C luokkaan.

Tänä vuonna on tavoitteenani saada reilusti lisää vauhtia ja varmuutta 85cc pyörään, sekä voittaa mahdollisimman monta kilpailuerää C/C luokassa. Tänä kesänä on suunnitelmissa osallistua MX-liigan kilpailuihin, sekä vauhdin kehittyessä ajaa joitakin Eestin mestaruussarjan osakilpailuja.

PN: Onko motocross sinulle kesälaji vai ajatko myös talvella?
Matias: Motocrossi ei ole minulle vain kesälaji, vaan harjoittelen ajamista ympäri vuoden. Talvella ajoharjoittelu on kyllä vähäisempää kuin kesän kuumina kuukausina, mutta aina mahdollisuuksien mukaan harjoitellaan.

PN: Teetkö muuta ns. peruskuntoharjoittelua ajamisen lisäksi?
Matias: Tärkeää hyvän ajotaidon lisäksi on se, että on hyvässä kunnossa. Aloitin talvella myös uintiharrastuksen. Uinnin lisäksi käyn säännöllisesti juoksulenkillä sekä kuntopiirissä.

PN: Motocrossissa taustajoukoilla on myös merkittävä rooli. Esitteletkö lyhyesti taustajoukkosi.
Matias:Meillä on oma pikku tiimi ja jokaisella on omat tehtävänsä. Äiti huolehtii ruuasta, juomasta ja huoltaa ajolasit. Isä toimii mekaanikkona ja kuljetusvastaavana. Tuomas varmistaa katsomon kuuluvimmat kannustushuudot. Janne Valtavaara toimii valmentajanani, koska tulevaisuudessa on todella tarpeellista saada enemmän ohjausta ajamiseen.
 
PN: Haluatko vielä sanoa jotain:
Matias: Haluaisin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana vauhdissa.
 
Matiaksen kotisivut
 
Haastattelija: Petri Niemelä
Kuvat: Petri Niemelä