4.8.2011

Savasteen perheen kuulumiset Alavuden varikolta

Alavuden varikolla törmäsimme Savasteiden perheeseen ja päätimme kysellä kuulumisia. Perheen nuorempi motocross-kuski Joni Savaste #41 on tänä kesänä tehnyt suomessa historiaa olemalla ensimmäinen 50cc kuski joka on osallistunut 65cc-lähtöihin. Joni osallistui oulussa ja alavudella kilpailun välilähtönä ajettuihin 65cc pyörien 3x3 lähtöihin. 

 
Oulussa lähdöt menivät todella hyvin, Jonin ollessa ekassa kurvissa jokaisessa lähdössä kolmantena. Maalissa Joni oli sijoilla 5,6 ja 7. 
 
Alavudella 3x3 typistyi yhdeksi lähdöksi yhden junnukuskin kaaduttua ja loukattuaan itsensä. Loukkaantumisen ja siitä seuranneen tauon johdosta kilpailun johto päätti ettei loppuja lähtöjä ajeta. 
 
Ensimmäisessä, ja ainoassa, lähdössä Joni sai hiukan huonon lähdön, tästä huolimatta maalissa Joni oli noin kymmenes. 
 
Kilpailun jälkeen joni kertoi, että kilpailun kohokohta oli kun hän ohitti yhden kilpakumppanin isossa alamäessä. Kisan jälkeen Joni myös totesi "Kyllä oli kiva kisa".
 
Jonin isoveli Kim Savaste (MXC/A #41) oli normaalista poiketen kilpailemisen sijaan kannustamassa pikkuveljeä, joten päätimme kysellä myös isoveljen kuulumiset.
MJ: Miltä tuntuu olla kilpailuissa ilman pyörää:
Kim: Alkaa se jo vähän kyllästyttää kun ollut jo espoossa ja forssassa katselemassa. Ekaksi oli nilkassa nivelsiteet venähtäneet ja nyt on ranne murtunut. Ei kauheen kivaa ole.
 
MJ: Miltä tuntui katsoa kun pojat ajoivat hienosti kilpaa?
Kim: On se ehkä kivempaa kuin kotona istua, mutta kyllä mä enemmän ajamisesta tykkään. 
 
MJ: Miltä tuntui katsoa kun pikkuveli Joni ajoi kilpaa alavuden vaikealla radalla?
Kim: Vähän jännitti se alamäki, ettei Joni kaadu siinä. Tosi hyvin se meni.
 
MJ: Kuinka kauan sairaslomasi kestää?
Kim: Kolme viikkoa. Sairaslomalla tehdään peruskuntoharjoittelua, lenkkeilyä ja muuta.
 
Teksti: Petri Niemelä
Kuvat: Charlotta Jokiniemi