31.7.2011

Pohjanmaan liiga 30.7.2011

Lauantaina 30.7.2011 ajettiin aurinkoisessa säässä Pohjanmaan liigan kilpailu Jalasjärvellä Heittolan motocrossradalla. Ohjelmassa oli MX65, MXC/C ja MXC/B -luokkien kilpailut.

MX65

MX65-ryhmässä oli jälleen niin paljon kuljettajia, että porukka oli jaettu kahteen ryhmään.

Ryhmän 1 yhteistulosten kärkiviisikon muodostivat Emil Weckman, Niklas Lammi, Joni Mäkelä, Jasse Jukarainen, Veeti Hietasalo.  Erän 1 tulokseterän 2 tulokset ja yhteistulokset

Ryhmän 2 yhteistulosten kärkiviisikon muodostivat Joonas Näppi, Antti Nyqvist, Tino Nuuttinen, Ville Nikkanen, Vilho Onkalo. Erän 1 tulokset, erän 2 tulokset ja yhteistulokset.

MXC/B

Myös MXC/B:ssä kuljettajia oli niin paljon, että porukka oli jaettu kahteen ryhmään.

Ryhmän 1 yhteistulosten kärviviisikon muodostivat Jere Ranta, Riku Harju, Juho Kaitainen, Matias Latvala ja Onnis Svensk. Erän 1 tulokset, erän 2 tulokset ja yhteistulos.

Ryhmän 2 yhteistulosten kärkiviisikon muodostivat Niko Silmola, Oskari Tarvainen, Valtteri Latvala, Kosti Kirjavainen ja Teemu Nummelin, Erän 1 tulokseterän 2 tulokset ja yhteistulos.

MXC/C

MXC/C:ssä ilmoittautuneita oli 36, joten kaikki kuljettajat mahtuivat samaan lähtöön.  Kilpailun kärkiviisikon muodostivat Tatu Pekkarinen, Matias Murto, Robin Ulvinen, Peetu Aalto ja Kevin Ragnell.

Erän 1 tulokseterän 2 tulokset ja yhteistulos.

Kuljettajien mietteet

Kävimme kilpailun päätteeksi kysymässä muutamalta kuljettajalta kuulumiset.

Kasper Kulmala, MXC/B #161, Ekassa erässä jäin lähtökurviin ja maassa olis sijalla 36. Toinen erä meni paremmin ja maalissa olin sijalla 18, yhteispisteissä sijoituksena oli 21. 

Mikko Haapanen, MXC/B #75, Ekassa erässä olin kuudes, toisessa erässä viimeisellä kierroksella viidenneltä sijalta eturenkaan kautta ympäri ja keskeytys. Ihan hyvät fiilikset jäi kisasta jokatapauksessa.

Matias Murto MXC/C #414, Kilpailu meni ihan hyvin, toisen erän startti pikkusen epäonnistui. Ekassa erässä sijoitus oli toinen ja toisessa erässä kolmas. Viimeisellä kierroksella pääsin vielä Peetu Aallosta ohi. Viikonloppu oli ihan hyvä ja ajo sujui hyvin.

Eetu Nousiainen MXC/B #15, Kilpailu ei mennyt suunnitelmien mukaan, ensimmäisessä erässä pyörä sammui pattisuoralla ekalla kierroksella eikä suostunut käynnistymään. Toisessa erässä kone meni rikki. Fiilikset on aika surkeat epäonnistuneet viikonlopun jälkeen.

Samuli Jokiniemi MXC/C #11, Kilpailu meni ihan hyvin, olin ekassa ja tokassa erässä kahdeksas ja yhteistuloksissa kahdeksas. Rata oli hyvä, mutta pikkusen patilla ja urainen lopussa. 

 

Teksti: CrossiBlogi / Petri Niemelä
Kuvat: CrossiBlogi