21.7.2011

Motocross kansallinen Etelän Kierros 3/3 IceOneRacing Cup Forssa 21.7.

Vesi huuhtoi kisaerät pois

Yöllä alkanut vesisade teki Etelän Kierroksen päätöspäivästä jo aamusta liukkaan ja kuraisen. Juniorimotocrossarit saivat liukastelua aika-ajot läpi, mutta sen jälkeen iskenyt ukkosrintama pudotti Forssan radalle tulvan. Järjestäjällä ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin perua kilpailuerät.
 
Aika-ajojen jälkeen iskeneet ukkossateet pyyhkäisivät radan yli useampaan kertaan ja hurjimmillaan vettä oli radalla reilusti yli puoli metriä. Näissä oloissa kilpailun jatkaminen olisi ollut jo turvallisuussyistä mahdotonta, mikäli syvään lammikkoon olisi kaatunut ja sattunut jäämään pyörän alle, olisi tilanteessa ollut hukkumisen riski.
 
Torstaille varatut palkinnot jaettiin aika-ajon tulosten perusteella. Kolmipäiväiseksi suunnitellun Etelän Kierroksen kokonaiskisan palkinnot puolestaan jaettiin kahden toteutuneen finaalipäivän, eli neljän erän yhteistuloksen perusteella. Palkittavat juniorit pääsivät pokkaamaan pokaalinsa ja tavarapalkintonsa IceOneRacingin ykköspiloteilta Toni Erikssonilta ja Ludde Söderbergiltä sekä tiimipäällikkö Kari Tiaiselta.
 
MX65-luokan kärkikolmikoksi jäi näin torstain tilanteen mukainen Antti Nyqvist, Joonas Näppi ja kolmoseksi Aleksi Kurvinen. Pykälää vanhemmissa junioreissa, eli MX85-luokassa voiton vei puolestaan Emil Silander ennen Antti Ahtilaa ja Niklas Polsaa.