17.7.2011

Motocross kansallinen Etelän Kierros 1/3 Espoo 17.7.2011

Motocrossin junioriluokkien uusi kesätapahtuma, Etelän Kierros käynnistyi kuraisissa merkeissä Espoon Kolmperän radalla. Yöllinen rankkasade sentään hiukan rauhoittui aamuksi, mutta ajoittain rata meni niin hurjaan kuntoon, että yksi MX65-luokan eristä oli jätettävä ajamatta. Päivän sykähdyttävimmän teon teki brittivieras Ben Watson.

Etelän Kierroksella finaaleissa yhdistetään normaalit motocross-luokat MXC/C, MXC/B ja MXC/A. Näin kaikki 10-15- vuotiaat kisaavat yhdessä. Watson oli aika-ajossa nopein ja jatkoi samaa tahtia myös karsintaerässään. Ensimmäisen finaalierän startissa hän kuitenkin ajoi puomiin ja starttasi tasan viimeisenä. Jo ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli parantunut reilulla kahdellakymmenellä.

Loppujen lopuksi Watson ohitti vielä kisaa pitkään johtaneen kotiradallaan ajaneen Emil Silanderin ja voitti erän. Toisessa erässä Watson otti startin varman päälle ja nousi kärkeen silti avauskierroksen lopulla. Silander otti jälleen kakkossijan Watsonin jälkeen. Kierroksen kolmossijalla jatkaa kohti Forssaa Jere Haavisto.

Nuorimmat motocross-juniorit, eli 7-11- vuotiaiden luokka MX65 kisasi tutusti omana luokkanaan. Tässä luokassa kärkisijoilla nähtiin paljon enemmän vaihtuvuutta finaalin erissä. Turneen ykköspaikan otti avauspäivän jälkeen Antti Nyqvist. Joonas
Näppi oli ensimmäisessä erässä suvereeni, mutta toisessa hänellä oli ohjelmaa avauskierroksella niin paljon, että hän joutui tyytymään erän viitossijaan ja näin kokonaistilanteen kakkospaikkaan.

Kierroksen vanhimmat nuorukaiset, eli 14-18- vuotiaiden luokka MXJ kärsi osallistujapulasta, yleensä huiman määrän ajajia keräävässä luokassa nähtiin vain kahdeksantoista kilpailijaa. Erissä nähtiin kuitenkin tiukkaa kärkitaistelua, jossa Jere Hirvonen pystyi kukistamaan Jere Paussun kummassakin erässä kakkoseksi. Valtteri Malin oli erien kolmas.

Etelän Kierros jatkuu keskiviikkona ja torstaina Forssassa.

Kilpailun yhteistulokset ja eräkohtaiset tulokset.

Teksti: Totti Raittila